Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörlüğü (TKDK) Ardahan'da bilgilendirme toplantısı yaptı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü'nün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlediği açılış toplantısına Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcıları Kadir Taner Eser ve Deniz Pişgin, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, Kamu Kurum Kuruluş Yönetici, STK Temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Yeni çağrı döneminde proje kabul etmeye başlanacağını açıklayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörü Levent Demirel, program kapsamında Türkiye genelinde üretilecek projeler için 1 milyar Euro'luk fon ayrıldığını ifade etti. Kırsal kalkınma politikalarının en önemli amaçlarından birinin kırsal alanda yaşam standardının yükseltilmesi olduğunu ifade eden Demirel, IPARD Programının paralelinde yürütülen çalışmalara da değindi.
Demirel, Ardahan'da yatırım yapmayı düşünen bütün faydalanıcılara 15 Şubat 15 Mart tarihleri arasında hazırlayacakları projeleri TKDK'ya sunabileceklerini ifade ederek şöyle devam etti; "Programın sadece tarım ve kırsal alanda değil aynı zamanda sanayi, turizm ve çevre gibi konularda da yatırımların desteklenmesini ve yönlendirmesini sağlayacak geniş bir yelpazeye sahip olduğunu da bilmek gerekir."
Vali Seyfettin Azizoğlu ise üretimi Avrupa standartlarına çıkarabilmek için sarf edilen çabaya değinerek, ilimizin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta TKDK'nın çok önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Kalkınmaya meyilli çiftçi ve sanayiciler sayesinde verimli çalışmalar elde edileceğinin altını çizen Azizoğlu, proje üreticilerine destek verileceğini ve sıkıntılarının giderileceğini ifade etti. Üretim kapasitesini artıracak projeler yapılması gerektiğine de değinen Vali Azizoğlu, sürenin kısıtlı olduğuna dikkat çekerken, sadece bir aylık zaman kaldığını sözlerine ekledi.
Hazırlanan ilk proje olan 'Arı Kışlatma Projesi' Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu tarafından TKDK Ardahan İl Koordinatörü Levent Demirel'e sunuldu. Hazırlanan proje ile birlikte Ardahan'da mevcut arı barınaklarının modern bir hale getirilmesi amaçlanırken, yüzde 20yüzde 30'larda olan kayıpları 0'a indirmenin amaçlandığı öğrenildi.
(OY-AA-Y)

25.01.2013 09:04:55 TSI

Editör: Wan Haber