Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Bafra ilçesinde IPARD 9. Başvuru Çağrı Dönemine(15 Şubat-15 Mart 2013) yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Durgun, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Hayrettin Demircioğlu, Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, muhtarlar, tarımsal işletme sahipleri ve çiftçilerden oluşan 250'ye yakın kişi katıldı.
TKDK'nın 30 Ağustos 2011 tarihinde Avrupa Birliği akreditasyonunu başarılı bir şekilde tamamlayarak Türkiye'ye tahsis edilmiş yaklaşık 875 milyon euroluk hibe fonunun kullanılabilmesi için gerekli olan yetki devrini aldığını belirten TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, "Faydalanıcı dostu olan TKDK, yetki devrini aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden proje başvuru çağrı ilanlarına çıkmıştır. Bu dönemde TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüz yatırımcılarla 10 milyon TL'yi aşan hibe desteğinde bulunmak üzere sözleşme imzalamış, 5 milyon TL'ye yakın hibe desteği için de sözleşme imzalama aşamasındadır" dedi.
Önceki çağrı dönemlerinden farklı olarak bu çağrı döneminde kanatlı eti üretiminin de kurum tarafından hibe desteği kapsamına alındığını belirten Dr. Bülent Turan, vatandaşların bütçesi 500 bin euroyu aşmayan 50 bin broyler/dönem kapasitesine kadar kümeslerine yönelik harcamalarının yüzde 50-65'inin kurum tarafından hibe olarak verileceğini belirtti.
Hedeflerinin Samsun'un bu desteklerden azami ölçüde yararlanması olduğunu belirten Dr. Bülent Turan, vatandaşları en kısa zamanda bilgi almak üzere kurumun Atakent'teki hizmet binasına beklediklerini, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü'nün 50 uzman personeliyle, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacağını belirtti.
Toplantı, TKDK'da görevli Kıdemli Uzmanlar Gökhan Başakoğlu ve Hasan Oğuz Karadağ tarafından TKDK desteklerinin tanıtıldığı bir sunumun gerçekleştirilmesi ve vatandaşların program hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
(SAM-SLH-Y)

07.02.2013 13:56:36 TSI

Editör: Wan Haber