Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 6. çağrı döneminde proje sunan bir girişimciye hibe yardımı desteği sağlandı.
Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ait "Su Ürünleri İşleme Tesisi Modernizasyonu Projesi" sahibi İsamettin Sadıklar ile imzalanan proje kabul töreninde konuşan TKDK İl Koordinatörü Muhammet Bozali, yatırımın Çağlayan Beldesinde gerçekleştirileceğini ve yatırımın süresinin de 6 ayla sınırlı olduğunu kaydetti. "Yatırım yapım işleri, makine-ekipman alımı, görünürlük harcamaları ve hizmet alımından oluşmaktadır" diyen Bozali "Yatırımın toplam harcama tutarı 1 milyon 852 bin 45,24 TL olup bunun 1 milyon 716 bin 398,96 TL'si uygun harcamadır. Uygun harcamaların yüzde 50'si olan 858 bin 199,31 TL'lik kısım TKDK tarafından hibe olarak desteklenecektir" dedi.
Bozali, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak Trabzon'da yatırımların bundan sonra daha da artarak devam etmesini umduklarını belirterek projelerle Trabzon'a Avrupa Birliği standartlarında işletmelerin kazandırılacağını, istihdamın arttırılacağını , kırsal alandaki göçün azalacağını her şeyden önemlisi Trabzon'un bu tür projelerle hayat bulacağını sözlerine ekledi.
(BK-ÖS-Y)

24.01.2013 17:31:44 TSI

Editör: Wan Haber