Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa Koordinatörlüğü (TKDK) temsilcileri, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu'yu makamında ziyaret ederek etti.
TKDK kontrol uzmanları Ahmet Emektar, Mehmet Yaşar ve Yasin Erkul, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı ile birlikte Kaymakam Otcu'ya kurum çalışmaları hakkında bilgi verdiler. TKDK kontrol uzmanı Emektar, ziyarette yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl şubat ayında faaliyete geçen İl Koordinatörlüğü'nün, bu yıl mart ayı itibarı ile proje kabul etmeye başlayacağını kaydetti. Projeler vasıtası ile kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, mevcut işletme yapılarının güçlendirilmesi, gıda hijyeni, hayvan ıslahı konularında Avrupa Birliği standartlarının yakalamasını hedeflediğini belirten Emektar, çiftçi, üretici örgütleri ve işletmelerin bu sayede desteklenerek proje yapma kapasitelerinin gelişeceğini dile getirdi.
Kaymakam Otcu da, Koordinatörlüğün sağlayacağı imkanlardan tarım sektörünün azami derecede faydalanmasının önemli olduğuna işaret ederek, çalışma ve faaliyetlerinin çiftçi, üretici örgütleri ve işletmelere duyurulması anlamında gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
(SD-ERG-Y)

12.01.2013 11:39:36 TSI

Editör: Wan Haber