Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü, proje çağrısına çıkmak için gün saydıklarını söyledi.
TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Enis Gökçek, TKDK hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, projeye çıkan 9'uncu çağrının önümüzdeki bir ay içinde tamamlanması beklediklerini kaydetti.
Avrupa Birliği fonlarından Türkiye'deki gerçekleştirilecek projeler için 1 milyar Avroluk kaynak aktarıldığını ve ayrılan kaynağın oluşturulacak gerçekçi projeler ile müteşebbislere dağıtılacağını belirten Gökçek, "Türkiye'ye ayrılmış fon 1 milyar 65 milyon avrodur. Şu anda 8. çağrıda, 100 milyon kullanılmıştır. Geriye kalan 1 milyar gibi yüksek bir rakam var. Bütçe gibi bir sıkıntımız yok, proje gelsin yatırıma uygun olsun, desteklenmesi gerekiyor. Eğer fonları kullanamazsak, Avrupa Birliği'nde geri kalacak ve yanacaktır. Bu görevin milli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bu program, 2016 yılına kadar devam edecek ve bütçenin 2016 yılına kadar kullanılması gerekiyor. Yıl bazında tutarların kullanılması gerekiyor. Eğer yıl bazında tutarlar tamamlanamazsa her yıl, fonun bir kısmı yanar. Bunun için bugün çalışmak zorundayız, yarın da çalışmak zorundayız. Yoksa fonlar yanar" dedi.
(Vİ-SA)

04.01.2013 18:00:14 TSI

Editör: Wan Haber