Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü ve Proje Başvuru Uzmanları Hisarcık ilçesinde bilgilendirme ziyaretlerde bulundular.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Proje Başvuru Uzmanları Kenan Işık ve Hüseyin Avcı Kaymakam Mehmet Sayın, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş ve Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan'ı ziyaret ederek 2013 yılında Kütahya'da tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılabilecek projeler ve hibe konularında bilgiler verdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak yaptığı açıklamada, " İl Koordinatörlüğümüz 2.faz iller arasında bulunmakta olup, destek kapsamında olan şanslı illerimizdendir. Koordinatörlüğümüz kuruluş çalışmalarına ilk olarak Mart 2012'de başlanmış ve bugüne kadar geçen sürede personel alım ve eğitimleri tamamlanmıştır. Kurumun hibe dağıtımına ehil olduğunu kanıtlaması için bugüne kadar, biri TKDK Başkanlığı ve diğeri Hazine Müsteşarlığı olmak üzere iki, etap denetimden başarı ile geçmiş olup, sonuncu denetim ise 2013'ün ilk aylarında Avrupa Komisyonu tarafından gerçekleştirilecektir. Akreditasyon(yetki devri) denetimi niteliğinde olan bu son denetim aşamasının başarı ile tamamlanması sonucunda fon dağıtımına TKDK kurum başkanlığınca planlanmaktadır. İl Koordinatörlüğümüzde Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner, İnşaat Mühendisi, Ekonomist, İşletmeci ve başka alanlarda 37 uzman görev yapmaktadır. Şu an Brüksel'den fon olarak aktarılmış 8 yüz 74 milyon Euro gibi bir de devletin vermiş olduğu 265 milyon Euro gibi bir bütçemiz var. Toplamda 1 milyar 165 milyon Euro. Faaliyete geçtikten ve yetki de aldıktan sonra 3 ya da 4 kez çağrıya çıkıp bu fonları dağıtmaya başlayacağız. Hibe fonlarından yararlanmak isteyenler İl Koordinatörlüğümüz bünyesinde sadece bu amaçla kurulmuş olan Yardım Masası aracılığıyla her zaman bilgi alabilirler." diye konuştu.(MU-EFE-)

13.12.2012 19:44:44 TSI

Editör: Wan Haber