Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Karaman Ziraat Odası'nda çiftçilerle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.
Ziraat Odası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörlüğü tarafından, destekler konusunda çiftçiler bilgilendirildi. Bilgilendirme toplantısına Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Meclis Başkanı Mehmet Bayram, yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerin iştirak ettiği toplantıda, TKDK yetkilileri, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına yükseltilmesine yönelik yatırım tedbirinde yapılan değişiklikleri ayrıntılarıyla anlattı. TKDK yetkilileri bilgileri verdi: "82 KW güce kadar traktör alımı destekleme kapsamına alındı. Süt üreten tarımsal işletmelerin maksimum kapasitesi 100 süt ineğinden 120 süt ineğine, 300 koyun ve keçiden 500 koyun ve keçiye yükseltildi. Süt ve et üreten işletmeler için yatırım yapılacak yerin kırsal alan listesinde bulunma şartı kaldırıldı. Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında işletmeler artık hem kesimhane, hem de et işleme yatırımını aynı anda yaparak kombina yatırımı da yapabilecek. Süt toplama merkezleri için kapasitenin aralığı 10-70 ton gün iken, maksimum 70 ton olarak değiştirildi ve 10 ton limiti kaldırıldı."
Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, toplantının çok yararlı geçtiğini belirterek, TKDK İl Koordinatörlüğüne çiftçileri her konuda bilgilendirdikleri için teşekkür etti.
(MD-FM-Y)

02.02.2013 13:34:46 TSI

Editör: Wan Haber