Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme ve tanıtım toplantılarına devam ediyor.
TKDK İl Koordinatörü Ahmet Karataş ve kurumda görevli uzmanlar Tatar Belediyesi ile ortaklaşa beldede tanıtım toplantısı düzenledi. İl Koordinatörü Ahmet Karataş, toplantıda çiftçilere proje destekleri ve sağlanan hibeleri anlattı. TKDK'nın proje bazlı kullandırdığı hibe kredilerin yüzde 65'e ulaşabildiğini anlatan Karataş, fonların dağıtılmasında bölge halkından gelecek projelerden oldukça ümitli olduklarını ifade etti.
Tanıtım toplantısında ayrıca Uzman Şahin Saraç, IPARD programı, desteklenecek tedbirler, yardım oranları ve miktarları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Saraç, proje yapmayı düşünen herkesi teknik anlamda destek vermeye de hazır olduklarını ifade ederek İl koordinatörlüğüne davet etti. Toplantı sonunda Tatar Belediye Başkanı Zafer Gün de desteklerin mevcut ve yeni kurulacak işletmeler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek üreticiler tarafından iyi bir şekilde değerlendirilmesi için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade etti.
(KY-İK)

08.02.2013 14:01:13 TSI

Editör: Wan Haber