Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Yozgat İl Koordinatörlüğü Akdağmadeni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Köy muhtarlarına yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısında TKDK İl Koordinatörü Veli Büke, Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanarak yatırım projesi hazırlayan vatandaşların, projelerinin her alanını çok iyi takip etmeleri ve kendilerinin işin içerisinde olmaları gerektiğini söyledi. Büke yaptığı konuşmada "Girmiş olduğumuz bu yoğun süreçte ilimiz Türkiye de birinci oldu ve bu durumda Avrupa da en çok para çeken il konumundadır. Yozgat Türkiye de ödenen paraların yüzde 16,38'i alarak büyük bir başarı elde etmiştir" dedi.
TKDK'nın verdiği desteklerle Yozgat'ta toplamda 34 sözleşmeye imza attıklarını dile getiren Büke, "Akdağmadeni ilçemizde toplamda 11 proje bulunmaktadır. Bu projeler kapsamında verilen desteklerin bir çoğunu da alan ilçe Akdağmadeni ilçemiz büyük başarı elde etmiştir. Bu durum ilçenin tamamen bizlere güvenmesi ve desteklerini esirgememelerini istiyoruz" diye konuştu.
Yozgat insanının bir işe kalkışırken o işin yapıldığını gözüyle görmesi gerektiğini ifade eden Büke,"Akdağmadeni ilçemizde bu işin yapıldığını artık gözümle görüyoruz. Bizim üreticimizden veya kırsal kalkınmaya yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan 9. proje çağrısına da projeler hazırlamasını istiyoruz. Özellikle bu konuda muhtarlarımızın önü olmasını bekliyoruz. Ne kadar fazla proje üretebilirsek, AB hibe fonlarından o kadar fazla yararlanmış oluruz" şeklinde konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

31.01.2013 18:00:30 TSI

Editör: Wan Haber