Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından 2012 yılında 9. kez düzenlenen "At, At Sevgisi ve At Yarışı" konulu resim yarışmasının ödül töreni ve ilk sergisi 9 Şubat Cumartesi günü Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.
Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde saat 17.00'de gerçekleşecek etkinliğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bürokratları, Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri, TJK Asli Üyeleri ve Onursal Üyeleri, TJK Misafirleri, ödül alan ve eseri sergilenmeye değer görülen sanatçılar ile yarışmanın Seçici Kurul Üyeleri ile Adana Protokolü katılacak.
Toplam 361 eserin katıldığı resim yarışmasında, Ebubekir Aydın'a ait "Antreman Çocukluk Hobilerim" isimli çalışma birinci, Salim Başyiğit'e ait "Ekin" adlı eser ikinci, Yusuf Şengür'e ait "Bilgelik Oyunları" adlı eser üçüncü olarak seçildi. Ömer Eken'e ait "Tutunma" adlı eser, Peruze Yiğit'e ait "Umudu Tek Geçerim" adlı eser ve Gülistan Karagüzel'e ait "İsimsiz" adlı eserler mansiyon ödülüne layık görülürken, 36 eser de sergilenmeye değer bulundu.
Yarışmanın Seçici Kurulu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Aydın Ayan ve Prof. Kemal İskender ile Yardımcı Doçentler Murat Mete Ağyar, Sedat Balkır ve İrfan Okan ile birlikte Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Dr. Ergon Mengi ve Semiral Bilbaşar'dan oluşuyor.
9. Resim Yarışması'nın sergisi, Adana'dan sonra İzmir, İstanbul ve Ankara'da sanatseverle buluşacak.
(ADN-Y)

07.02.2013 11:38:57 TSI

Editör: Wan Haber