Rize'nin Ardeşen ilçesinde, Tiyatro Yeşeren Umutlar Grubu tarafından sergilenen Lazca tiyatro sahnesi, bir çiftin ömür boyu sürecek beraberliğinin başlangıcına da ev sahipliği yaptı.
Ardeşen Tiyatro Yeşeren Umutlar Derneği kurucuları Yahya Memoğlu ve Veysel Örsoğlu'nun başrollerinde sahnelenen, Lazca diyalogların yer aldığı ''Şukufe'nin Mecidi'' ve ''Şukufe İle İzdivaç'' isimli iki perdelik oyun küçük büyük herkesi kahkahaya boğdu. Ardeşen Mesut Karaoğlu İlkokulu Konferans Salonuna tiyatro seyretmek için gelenler, oyunun sonunda ilginç bir evlenme teklifi ile karşılaştılar.
Oyunun bitmesiyle birlikte seyircilere salonu boşaltmamasını rica eden tiyatro sanatçısı Veysel Örsoğlu, seyirciler arasında oturan Nişanlısı Özlem Bayrak'ı kapanış için sahneye davet etti. Şaşkınlık içinde sahneye çıkan genç kızın önünde diz çöken Örsoğlu, Nişanlısına 'Tansiyonumuz Düşene Kadar', 'Takma Dişlerimizin Yeri Unutana Kadar', şeklinde esprili ifadelerle evlenme teklifi etti. Örsoğlu'nun bu davranışı salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı. Son derece heyecanlı olduğu gözlenen genç kız ise evlilik teklifini kabul etti.
Lazca Tiyatro Oyununu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yerebakan, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, Ardeşen Çay Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Bayraktar ve çok sayıda vatandaş izledi.
(ÖFZ-EK-Y)

03.02.2013 14:30:35 TSI

Editör: Wan Haber