Her ay tiyatro severlere farklı bir oyun izleme fırsatı sunan Aliağa Belediyesi, bu kez Neyzen'i tiyatro severlerle buluşturuyor. Ünlü şair, müzisyen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik'in hayatını konu alan "Neyzen" adlı oyunu, Samsun Sanat Tiyatrosu 9 Ocak Çarşamba günü Saat 20.00'da Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahneleyecek.
Yılın ilk kültür sanat etkinliğinde Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek oyunda, Neyzen Tevfik'in gençliğinden yaşamının sonuna kadar olan süreç ele alınıyor. Yönetmenliğini Mehmet Esatoğlu'nun üstlendiği oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın canlandırıyor. Samsun Sanat Tiyatrosu aynı günün gündüz saatlerinde ise çocuklar için de bir oyun sahneleyecek. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları, 9 Ocak Çarşamba günü Saat 10.30 ve 13.30'da Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde iki kez "Ben Çöp Değilim" isimli oyunu sahneleyecek.
Tiyatro severleri her ay farklı bir oyunla buluşturmaya çalıştıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Belediyemizin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde bu kez Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Osmanlı döneminde istibdata karşı, Cumhuriyet yıllarında ise devrimlere karşı gelenlere karşı hicvini kullanan ayrıca sözü ve sanatıyla toplumda oldukça geniş bir kitleyi etkileyen Neyzen Tevfik'in hayatını anlatan Neyzen adlı oyunu tiyatro severlerle buluşturuyoruz. Hiciv ustasının hayatından kesitlerin sunulacağı oyunu tiyatro severlerin ilgiyle izleyeceğini düşünüyor ve tüm yurttaşlarımızı oyuna bekliyoruz" dedi.
Başkan Oğuz, gündüz seansında iki kez sahnelenecek olan "Ben Çöp Değilim" isimli çocuk oyununu da her zamanki gibi tüm çocukların ücretsiz izleyebileceğini belirtti.
(HE-ERG-Y)

03.01.2013 13:16:50 TSI

Editör: Wan Haber