Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sanat etkinliği kapsamında, birbirinden güzel tiyarto oyunları sahnelendi.
Saat 11.00 ve 15.00 'te çocuklara yönelik 'Robinson ve Cuma' adlı oyun sergilendi. Ardından akşam saat 20.00'de ise Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından İsrail işgali altındaki Filistin'de hayatın zorluğu ve dramını işleyen 'İntifada' (Maskeliler) adlı oyun Selçuklular ile buluştu.
Filistin-İsrail sorunu ekseninde emperyalist güçlerin çıkar kavgasından dolayı çıkan savaşları konu alan "İntifada" adlı tiyatro oyununda, 3 kardeşin gözünden adalet kavramını sorgulanarak, savaşın dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın bedeli insan canı ile ödenen bir felaket olduğuna vurgu yapıldı. Turgay Tanülkü, Serdar Kemalıoğlu, ve Ömer Polat'ın canlandırdığı tiyatro oyunu izleyicileri tarafından ayakta alkışlandı.
Yaklaşık iki saat süren oyunun ardından kısa bir konuşma yapan tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü, "Dünyanın her neresinde olursa olsun ve her ne sebeple olursa olsun savaşmak için hayat çok kısa. Çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı maalesef görevimizi yapamadık, onlara güzel bir ülke devredemedik. Kendi şahsım adına onlardan özür dilerim. Umarım onlar barışı yakalar" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

10.01.2013 14:57:30 TSI

Editör: Wan Haber