Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Belediyesi ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi'nin 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan adaylar sertifikalarını aldı.
Uygulamalı girişimcilik eğitimini 20 Eylül 23 Ekim 2012 tarihleri arasında tamamlayan 23 kadın, 7 erkek, 30 girişimci adayı için Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Kursiyerleri temsilen söz alan Sibel Ayan, KOSGEB ve Tirilye belediyelerine teşekkür ederek arkadaşlarına başarılar diledi. Daha önce KOSGEB girişimcilik kursunu bitirerek işletmecilik yapan Dilek Şeker ise, kurs sonunda yaptığı başarılı çalışmaları anlatarak, kursiyerlerin kendisini model olarak görmelerini ve korkmadan iş hayatına atılmalarını istedi.
Kursa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, "Başta işsizlik olmakla beraber sosyal anlamda son derce hayati bir fonksiyona sahip olan girişimciliğin desteklenmesi gerektiğine kurum olarak inanıyoruz. Genç, yaşlı, erkek, kadın, eğitimli, eğitimsiz fark etmez; yeter ki girişimcilik ruhu olsun. Cesaretle hayatın sunduğu fırsatları en iyi bir şekilde değerlendirerek kendi ayakları üstünde bir işletme kurarak istihdam edecek pozisyona gelsinler, bizler de destekleyelim. Eğitimlerimizde kadınların erkeklere nazaran daha fazla başarılı olmaları gösteriyor ki, kadınlara fırsat verildiğinde iş yaşantılarında da başarılı oluyorlar. Bizler sadece eğitim ve danışmanlıkla kalmıyoruz, o işyerinin kurulumu için finans da sağlıyoruz. 30 bin liraya kadar hibe, makine teçhizat alınması gerekiyorsa 4 yıl vadeli 2 yılı ödemesiz 70 bin lira sabit kredi sağlıyoruz. Erkeklere yüzde 60 destek sağlarken, kadınlarımıza yüzde 70 destek sağlıyoruz. Bugün sertifika alan tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.
(HK-MŞ)

18.12.2012 16:48:56 TSI

Editör: Wan Haber