İzmir'in Tire ilçesine bağlı Gökçen beldesi yakınlarında öğretmen servisi ile bir TIR'ın çarpıştığı trafik kazasında hayatını kaybeden Kızılcaavlu İlköğretim Okulu öğretmeni Pınar Bingül, gözyaşları arasında toprağa verildi. Sabah okuluna giderken kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Tire Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden bir çocuk annesi Pınar Bingül (39) için bugün Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törende, Pınar öğretmenin biyografisi okunurken gözyaşı sel oldu. Ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Pınar öğretmenin gönüllü olarak köyde çalışmak istediğini, ilçe merkezine alınma taleplerini defalarca reddettiğini söyledi. Ölçer, Pınar'ın görevine çok bağlı bir öğretmen olduğunu da sözlerine ekledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki törenin ardından Pınar öğretmenin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı Paşa Camisi'ne getirildi. Genç öğretmenin cenazesi, cuma namazını mütakiben kılınan cenaze namazının ardından Tire Asri Kabristanlığı'na, yüzlerce Tireli vatandaş eşliğinde götürülerek defnedildi.
Cenazeye Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, meslektaşları ve Tire Belediyesi personeli ile yüzlerce vatandaş katıldı. Tire Belediyesporlu basketbolcular da Pınar öğretmeni son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Koyu Fenerbahçe taraftarı olan Bingül ailesi, genç öğretmeni son yolculuğuna Fenerbahçe formasıyla uğurladı.

EŞİNİN ÖLÜM HABERİNİ ALIP TİRE'YE DÖNDÜ
Bu arada, Pınar öğretmenin Tire Belediyesi'nde güvenlik şefi olarak çalışan eşi İlker Bingül, geçen günlerde trafik kazası geçiren annesini ziyaret için gittiği Ankara'dan, eşinin acı haberini alarak Tire'ye döndü. Acılı eşi, belediye çalışanları ve Pınar öğretmenin meslektaşları teskin etmeye çalıştı.
(YFŞ-ERG-HO-Y)

18.01.2013 15:50:51 TSI

Editör: Wan Haber