Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla simülasyon laboratuvarları açıldı.
AÜ Tıp Fakültesi'nin simülasyon laboratuvarlarının açılışı, E Blok'taki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, AÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Gürpınar ve eğitim görevlileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Kurtcephe, insanlığa nitelikli hekim yetiştirmek için sürekli yenilemeler gerektiğini belirterek, tıp alanında 'kıyasıya bir rekabetin' yaşandığını, sektörde en iyilerden olma yönünde iddialarını sürdüreceklerini söyledi. Nitelikli kadroyla beraber aynı zamanda teknolojinin son ürünleri olan eğitim araç ve gereçlerini kullanmak gibi bir zaruretin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, yetiştireceği nitelikli hekimleri, son teknoloji ürünü cihazlar, maketler ve ders araç gereçleriyle eğitmek gerektiği inancı ve düşüncesi ile güzel bir projeye imza attı" dedi.
Simülasyon laboratuvarları ile ilgili bilgi veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç ise, gerek tıp alanında, gerek ulusal ve uluslararası düzeyde birçok başarıya imza attıklarını, bu başarının temelinde ise çağdaş eğitim yöntemlerini bilen ve uygulama deneyimli, alanında lider öğretim üyesi kadrosunun etkili olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Dinç, simülasyon laboratuvarlarına toplam 1 milyon lira yatırım yapıldığını bildirdi.
Simülasyon laboratuvarında bulunan maketlerin özellikleri ile ilgili bilgi veren AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Erol Gürpınar da, laboratuvarda çocuk ve yetişkin maketleri ile eğitim verdiklerini söyledi. Maketlerin insan vücuduna ait bulguları uyumlu bir biçimde taklit ettiğini kaydeden Gürpınar, derse giren öğrencinin odaya girerken soracağı ilk sorunun gerçek insandaki gibi 'Şikayetiniz nedir?' olacağını, maketin ise arka odada oturan eğiticinin verdiği cevapları tekrarlayacağını belirtti. Öğrencilerin nabız alma, solunum, kalp sesi, göz refleksi, gözyaşı, terleme, öksürme, kusma, kan değeri ve tetkik sonuçlarını bile maketler üzerinde uygulayabileceklerini kaydeden Gürpınar, bu sayede nitelikli hekim yetiştirmenin önünü açacaklarını bildirdi.
Toplantının ardından Rektör Kurtcephe ve beraberindekiler simülasyon laboratuvarlarını gezerek bilgi aldı.
(UG-SK-CC-Y)

07.02.2013 17:31:23 TSI

Editör: Wan Haber