Tiner ve bali gibi bağımlılık yapan madde kullanımında son zamanlarda çakmak gazının da aynı şekilde bağımlılık yapan madde olarak satışlarında artış kaydedildiği bildirildi. Konuyşla ilgili açıklama yapan Balıkesir'in Dursunbey Esnaf Odası Başkanı Kamil Sincanlı, oda üyelerine tiner, bali (bally), derbi (derbey) gibi maddelerden başka özellikle son zamanlarda 'çakmak gazı' satışlarının da bu amaçla artış gösterdiğini belirterek uyarıda bulundu.
Dursunbey Esnaf Odası Başkanı Kamil Sincanlı, bu tür madde bağımlılarının kullandığı maddelerle ilgili satışlarda duyarlı davranan Dursunbey'deki ilçe esnafına teşekkür etti. Başkan Sincanlı, esnafların 18 yaş altında hiç kimseye çakmak gazı satışı yapmamaları için uyardı. Her çakmak gazında 18 yaş altındaki kişilere satılmaz ibaresi bulunduğunu hatırlatan Sincanlı, "Esnaflar olarak bilinçli hareket etmeliyiz" dedi.
Oda başkanı Kamil Sincanlı, "Toplumda uyuşturucu alt kültürünün bir bölümünü oluşturan tiner ve bally, Çakmak Gazı kullanan çocukların bu alışkanlıklarından kurtarılarak, tekrar topluma kazandırılmaları, üreten insan olarak kendi milli ve manevi değerlerine sahip kişiler kimliği ile sosyal toplumda yerlerini almaları biz esnaflar açısından önemli bir kazanç olacaktır. 18 yaşından küçük çocuklara tiner, bally, derby gibi kimyevi maddelerin satışı kanunlarca da yasaktır. Tüm esnafımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor geleceğimizin teminatı gençlerimize Dursunbey Esnaf Odası olarak sahip çıkıyoruz" diye konuştu.
(HD-YU)

08.01.2013 14:45:23 TSI

Editör: Wan Haber