Bursaspor, Süper Lig'in 18. haftasında sahasında ağırladığı Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek, ligdeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.
Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Kayserispor'u konuk etti. 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 lehine çevirmeyi başaran ve sahadan 3 puan ile ayrılan Timsah, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini de 8 maça çıkardı. Ligde son oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik elde eden Bursaspor, son mağlubiyetini ise ligin 10. haftasında sahasında Kasımpaşaspor'a 2-1 mağlup olarak almıştı.

8 MAÇTA 3 GALİBİYET 5 BERABERLİK
Yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig'de oynadığı son 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik elde etti. Mersin İdman Yurdu, Orduspor ve Kayserispor karşılaşmalarında 3 puan elde eden Sağlam'ın öğrencileri, Beşiktaş, Antalyaspor, Akhisar, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında ise sahadan bir puan ile ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, ligde mağlubiyet yaşamadığı 8 karşılaşmada toplam 14 puan topladı.

GÜNEY AMERİKALILAR SIRTLADI
Bursaspor'da son haftalarda gösterdiği performans ile tepki çeken Sebastian Pinto, Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde oynanan Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Kayserispor mücadelesinde de rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Şilili golcü bu sezon çıktığı 20 karşılaşmada 9 gol kaydetti. Kayserispor karşılaşmasında galibiyeti getiren golü kaydeden Fernando Belluschi ise, ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.

EDU GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bursaspor'un İngiliz ekibi Stoke City'den kadrosuna kattığı ABD'li orta saha Maurice Edu, ilk kez yeşil-beyazlı formayı giydi. Edu, Kayserispor karşılaşmasının 65. dakikasında genç oyuncu Musa Çağıran'ın yerine oyuna dahil oldu. Edu ilk maçında vasatı aşmadı.

CARSON'A KAYSERİSPOR'DAN İLK GOL
Yeşil-beyazlı takıma dahil olduktan bu yana Kayserispor ile oynanan 3 karşılaşmada da rakibine gol izni vermeyen tecrübeli kaleci Scott Carson, dün oynanan karşılaşmada ilk kez sarı-kırmızılı ekipten gol yedi.
(MA-RFK-S)

20.01.2013 10:25:14 TSI

Editör: Wan Haber