Bursaspor, lig tarihi boyunca oynadığı maç sayısına oranla en kötü performansını Aralık aylarında sergiliyor.
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon istediği performansı sahaya yansıtamayan ve geride kalan 14 haftalık periyotta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 19 puan toplayan yeşil-beyazlıların lig tarihi boyunca aralık ayında oynadığı karşılaşmalardaki istatistiği dikkat çekti. Süper Lig tarihi boyunca oynadığı maç sayısına oranla en fazla puan kaybını aralık aylarında yaşayan timsah, geçen sezon yine bu ayda çıktığı 5 karşılaşmada da 3 puan sevinci yaşayamamıştı.

156 MAÇTA 61 MAĞLUBİYET
Yeşil-beyazlı ekip, 1420 maçlık lig tarihinde Aralık ayında 156 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmalardan 49 galibiyet, 46 beraberlik ve 61 mağlubiyet alan Timsah, yüzde 31'lik başarı oranıyla maç sayısına göre en çok puan kaybını bu ayda yaşadı. Bursaspor, ayrıca teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile Aralık ayında çıktığı 11 karşılaşmadan (1 karşılaşma hükmen) yalnızca 4 galibiyet çıkarabildi. Yeşil-beyazlılar, geçen sezon ise bu ay da oynadığı 5 karşılaşmada 2 mağlubiyet, 3 beraberlik elde etmişti.

ARALIK AYINDA OYNADIĞI SON 6 MAÇTA GALİBİYET YOK
Bursaspor, bu sezon ise önceki gün ligin son sırasındaki Akhisar Belediyespor ile oynadığı karşılaşmadan beraberlikle ayrılarak Aralık ayında oynadığı son 6 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamamış oldu. Yeşil-beyazlılar, bu ay içerisinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı Nazilli Belediyespor karşılaşmasının ardından Spor Toto Süper Lig'de Orduspor, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarına çıkacak.

SAĞLAM'IN AYLIK PERFORMANSI
2008-2009 sezonunun devre arasında Bursaspor'un başına geçen başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı takım ile en çok Mayıs ayında oynadığı karşılaşmalarda galibiyet elde etti. Yeşil-beyazlıların tarihi şampiyonluğunu da elde ettiği Mayıs ayında bugüne dek 15 karşılaşmaya çıkan Sağlamlı Bursaspor, bu karşılaşmalardan 11 galibiyet elde etti. Yeşil-beyazlı takımın Sağlam yönetiminde oynadığı maç sayısına göre en az galibiyet aldığı ay ise 15 karşılaşmada 5 galibiyet ile Ekim ayı oldu.
(MA-MŞ-EYB-S)

03.12.2012 11:13:22 TSI

Editör: Wan Haber