Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Kocaman, Bursaspor altyapısının çok iyi bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, Barcelona modelini benimsediklerini söyledi.
Yeşil-beyazlı kulübün Altyapıdan Sorumlu Yöneticisi Necmettin Kocaman, en büyük hayallerinin A takımda altyapıdan 7-8 oyuncunun yer aldığı görmek olduğunu ifade ederek, "Gelecekte 7-8 oyuncumuzu A takımda oynadığını göreceğimize inanıyorum. Bu da çok kısa bir süre içerisinde olacağına inanıyorum. 2-3 sene içerisinde 7-8 tane direk A takımda oynayacak oyuncuların olacağına inanıyorum. Barcelona modelini çok önemsiyoruz ve benimsiyoruz. En büyük halimiz ise 7-8 tane oyuncumuzu A takımda görmek" dedi.

"BURASI ÇOK İYİ BİR EĞİTİM KURUMU"
Altyapıdaki çeşitli yaş kategorilerinde aldıkları kupaların yalnızca araç olduklarını belirteren Kocaman, "Amacımız Bursaspor A takımına hazır ve kaliteli oyuncular yetiştirmek. Buradaki yetiştirdiğimiz oyuncularda aradığımı özellikler karakterli ve Bursasporlu olmaları. Son yıllarda çok kaliteli bireyler ve çok iyi Bursasporlu oyuncular yetiştirdiğimize inanıyorum. Maçtan sonra her oyuncu diyetisyen kontrolünde kaybettiği kaloriyi burada tekrar kazanıp evlerine giderler. Onların kütüphanesi, televizyon salonu ve tenis salonu gibi salonları var. Burada ki kalan oyunculara da nasıl burayı daha çok sevdiririz diye uğraşıyoruz. Maçta idmandan sonra arkadaşları ile birlikte sohbet ediyorlar. Zaman zaman İngilizce kursları veriyoruz. Eğitiminde eksik olanlara gerekli eğitim veriliyor. Futbolcu olmuyorsa bir çocuk topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek amacındayız. Burası çok iyi bir eğitim kurumu" diye konuştu.

ALTYAPI TAKIMLARININ BEŞİKTAŞ ZAFERİ
Öte yandan Bursaspor U-14, U-15 ve U-18 takımları hafta sonu Beşiktaş ile oynadıkları maçlarda sahadan 3 puan ile ayrılmayı başardı. Bursaspor alt yaş kategori ekipleri bu hafta Beşiktaş ile karşılaştı. U-16 ve U-17 takımlarının maçları milli takıma giden oyuncular nedeniyle ertelenirken, diğer tüm takımlar rakiplerini yenmeyi başardı. Üç maçta 9 gol atan Bursaspor alt yaş kategorileri, kalelerinde ise 4 gol gördü. U-14 takımı rakibini 2-0 ile geçerken, U-15 ekibi ise Beşiktaş'ı 4-1 gibi farklı bir skor ile mağlup etmeyi başardı. U-18 jenarasyonlarının son şampiyonu Bursaspor ise, Beşiktaş'ı 3-2 skor ile geçmeyi başardı.
(MA-RFK-RFK-S)

21.01.2013 10:23:31 TSI

Editör: Wan Haber