Bursa'daki Timsah Arena Stadyumu'nun inşaat işini yürüten Gintaş firması, iflasının ertelenmesi için dava açtı. İcra İflas Kanunu gereği mahkeme şirketin başına 3 kişilik kayyum heyeti tayin etti. Heyet, hakim bir karar verene kadar şirketin mal varlığının korunması için tedbir kararları verecek.
Bursa'daki birçok projeye imza atan ve ayrıca son zamanlarda Timsah Arena Stadyumu'nun inşaatını yürüten Gintaş İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş., Bursa 1. Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak iflasın ertelenmesi için dava açtı. Bunun üzerine mahkeme, İcra İflas Kanunu'nun 179. maddesi gereği Gintaş A.Ş.'nin mal varlığının korunması için kayyum ve tedbir kararı verdi. Şirketin yönetimine yeminli mali müşavir, inşaat mühendisi ve serbest muhasebeciden oluşan 3 kişilik kayyum heyeti tayin edildi.
Bilindiği gibi Türk Ticaret Kanunu'nun 73. maddesine göre, bilirkişiler Gintaş'ın mevcut projelerini mercek altına alacak. Şirketin tüm hak ediş ve muhtemel kazançlarını inceleyecek olan bilirkişinin raporuna göre hakim, şirketin iflasını erteleyecek ya da hileli bir durum sezerse iflasına karar verecek.
Bilindiği gibi Gintaş firmasının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Konya Stadyumu, Timsah Arena ve Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yanı sıra birçok kentsel yapı, ulaşımdan konuta, alt yapıdan Telekom ve askeri yapılara kadar onlarca projede imzası bulunuyor.
(OSM-MŞ)

18.01.2013 15:32:36 TSI

Editör: Wan Haber