ABD Başkanı Barack Obama, Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçildi.
Time Dergisi Editörü Rick Stengel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihi, kültürel ve demografik değişimin tam ortasındayız ve Obama da bu yeni Amerika'nın hem sembolü hem de bazı alanlarda mimarıdır" dedi. Time'a daha önce verdiği röportajında Obama, yeniden seçilmesinin 2008'deki zaferinden daha mutlu edici olduğunu belirtmişti. Obama, "Çok zor bir dönem geçirdik, Amerikan halkı haklı olarak değişimin hızından ötürü hayal kırıklığına uğramış olabilir, ekonomimiz hâlâ zor durumda ve seçtiğimiz başkan kusursuz değil. Ancak tüm bunlara rağmen olmak istediğimiz şey bu ve bu da güzel bir şey" açıklamalarında bulunmuştu. Obama 2008 yılında başkan seçildiğinde de bu listede yer almıştı.
"Time Yılın Kişisi" ödülü iyi ya da kötü etkisi önemsemeksizin, dünyayı ve haberleri en çok etki altına alan kişi ya da olgulara veriliyor. 2010'da Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg de bu onuru yaşamıştı.
Bu yıl Obama'nın kazandığı Yılın Kişisi adayları arasında kızların eğitime katılmasını savunduğu için başından vurulan Pakistanlı genç kız Malala Yousafzai (14), Mısır Devlet Başkanı Mohamed Morsi, Apple CEO'su Tim Cook ve İtalyan fizikçi Fabiola Giannati de yer alıyordu.
Bu ödülü önceki yıllarda Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, eski ABD Başkanı George W. Bush ve ünlü şarkıcı Bono da kazanmıştı.
(MS-MS-OK-D)

19.12.2012 19:08:51 TSI

Editör: Wan Haber