Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında Edirne'ye gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın, Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunu söyledi.
Edirne Valiliği ile Focus Eğitim Kurumları işbirliğinde gerçekleştirilen Girişimcilik, Moda Tasarımı ve Sabunculuk Eğitim Kursu'nun açılışı için Edirne'ye gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın, 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi koyulduğunu söyledi. Projenin tanıtımı öncesi bir açılış konuşması yapan Yalçın, dünyanın artık globelleşen bir köy olduğunu ve ürünlerin yalnızca üretildikleri bölgede değil dünyanın her yerinde satılmaya başlandığını kaydetti.
"HEDEFE VARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"
Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023 yılı için ekonomik anlamda birçok hedefler koyduğunu ve bu hedeflere ulaşmanın daha çok çalışmaktan geçtiğini anlatan Yalçın, "Bizler de ürettiğimiz ürünleri başka ülkelere satmak zorundayız. 2023 yılı için konulan bir hedef var. Bizler bu hedefe ulaşmak için Ar-Ge çalışmalarına, inivasyona, modaya ve markaya önem vermeliyiz" dedi.
Edirne'nin yerel ürünleriyle ilgili birtakım çalışmalar yapılmasını da öneren İsmet Yalçın, "Birtakım çalışmalar yapılarak yöresel ürünler çok daha büyük pazarlara açılabilir. Bu sayede Edirne de gelecekte daha iyi noktalara gelir" diye konuştu.
(ORA-ÖK-E)

16.01.2013 15:22:22 TSI

Editör: Wan Haber