Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Tillo İlçe Başkanı Şaban Durgun, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adayları arasında meydana gelen kavgada Saadet Partisi adayı Behmen Aydın'ın ölümüyle ilgili Belediye Başkanı Memduhoğlu’nun tutuklu bulunduğu cezaevinde istifa ettiğini söyledi.

Durgun, “Yaklaşık 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Tillo İlçe Belediye Başkanı Mesut Menduhoğlu bugün itibariyle istifa ettiğini bildirdi. Vekaleten Belediye Başkanı olan Cemal Erkan ve 8 meclis üyesi de istifalarına ilişkin dilekçeleri ilgili makamlara sundu. İlim irfan yurdu Tillo’da yerel seçimlerden sonra yaşanan bu olay derin bir üzüntü oluşturdu. İlimdeki kanaat önderleri ve büyüklerimizin bir araya gelerek bir sulh kararı aldı. İlk adım atıldı. Önümüzdeki günlerde taraflar bir araya getirilerek barıştırılacaktır. Amacımız, zaten akraba olan iki taraf arasındaki husumeti ortadan kaldırmaktır” dedi.

SEÇİM YENİDEN YAPILACAK
Durgun, “Belediye başkanı, belediye başkan vekili ve 8 meclis üyesinin istifasıyla başkanlık düşüyor. Muhtemelen Yüksek Seçim Kurulu karar alarak 60 gün sonra seçime gidilecek. Amacımız başkanlığı karşı tarafa bırakarak her iki aile arasındaki sulhu sağlamaktır” şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinden birkaç gün sonra AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adayları ve yakınları arasında çıkan kavgada Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Behmen Aydın, vücuduna aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti.

Kavganın ardından AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmış, belediye başkanlığına ise vekaleten Cemal Erken getirilmişti.

Editör: Wan Haber