Yalova Garden A.Ş. ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında TİGEM'in devir teslim protokolü törenle imzalandı.
TİGEM arazisinin çiçekçilik üssüne dönüştürülmesi için bir yıldır süren projede mutlu sona ulaşıldı. 541 dönümlük TİGEM arazisi imzalanan devir teslim protokolü ile resmen yalova Garden A.Ş.'ye geçmiş oldu. TİGEM idari binalarındaki devir teslim törenine AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile çok sayıda davetli katıldı.
Yalova Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, TİGEM'in kuruluş maksadı olan tarıma uygun kullanılacağının altını çizdi. TİGEM'in her zaman Yalova halkına açık olacağını dile getiren Okul, "6 aylık bir maratondan sonra bugün devir teslim törenine ulaştık. Yalova Garden A.Ş. 42 ortağı ile Yalova'da üreten, ürettiğini Yalova'da harcayan bir şirket. Bugün ise TİGEM'in devir teslimini gerçekleştiriyoruz. Yalova Garden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı 541 dönüm arazide tarıma uygun yatırım yapacak. Biz burada süs bitkisi üreteceğiz. Sözleşmeye uyarak, gizli saklı, kanunsuz bir iş yapmayacağız. Zaten taahhütlerimiz de bu yönde. Sadece bu arazide tarım yapacağız. Biz belki bu arazide ticaret yapacağız, ama her zaman Yalova halkına burası açık olacak" dedi.
Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, bu yatırımın çiçekçilik sektörü açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Çiçekçilik sektörü Yalova için olmazsa olmaz. Bu sektöre de biz elimizden geldiğince hep destek olduk. Çiçekçilik OSB ile arkadaşlarımız bize geldiklerinde ne gerekiyorsa yaptık. Ama bir türlü tamamlanamadı. Bu kamulaştırma durumundan kaynaklandı. TİGEM bizim için çok önemli. TİGEM arazisinin bir bölümü üniversitemize tahsis edildi. Tabii kapı açılınca bu arazi üzerinde farklı düşünceleri olan bir çok kişi bize geldi. Ama biz bu topraktan rant sağlayacak projeye ve betonlaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Ben bu projenin Yalova'ya hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin tevir teslim protokolüne TİGEM Yalova İşletme Müdürü Vekili Muammer Ali Taş ve Yalova Garden A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul imza attı. İdari binanın açılış kurdelesini ise Temel Coşkun ile Muharrem İnce birlikte kesti. Bu sözleşme ile 541 dönümlük TİGEM arazisi 30 yıllığına Garden A.Ş. idaresine geçmiş oldu.
(SÇ-MŞ)

01.02.2013 16:40:59 TSI

Editör: Wan Haber