-Türkiye genelinde 'Meslek Liseleri Memleket Meselesi' adlı yarışmaya katılan İnegöl Ticaret Meslek Lisesinden 5 öğrencinin projesi dikkat çekiyor. Ön elemede bin 300 okul arasından seçilen ve 30 okul grubunun olduğu finale çıkmaya hak kazanan İnegöl Ticaret Meslek Lisesi 11'nci sınıf öğrencileri, gitar eşliğinde şarkılar söyleyerek, vatandaşların dikkatini çektiler ve mavi kapak topladılar.
Katıldıkları yarışma hakkında grupları adına bilgi veren öğrencilerden Gülşah Çalık, "Koç Holding'in düzenlediği yarışmaya katılmak istedik. 5 arkadaş bir araya gelerek başvuruda bulunduk. 'İşletmenin Vicdanı Devletin Kalp Atışı' sloganıyla başvurduğumuz yarışmaya katıldık. Sosyal ağda açtığımız blogda öğrenci arkadaşlarımızdan destek aldık ve 150 grup arasına girdik. Bu, bizi çok mutlu etti. Yarışmaya katılınca ilk olarak bize görev verdiler. İlk görevde muhasebe mesleğinin zorluğunu halka anlattık. İlk aşamayı geçtik. İkinci görev de ise, mesleğimizle ilgili kullandığımız hesap makinesine benzer bir resim yaptık. Üçüncü aşamada da mesleğimizle alakalı olan objelere vurarak müzik sesi çıkarmaktı. Bilgisayar klavyesi, hesap makinesi ve paraları kullanarak müzik sesi çıkarttık. Bu aşamayı da geçtik" dedi.

FİNALE KALDILAR
Üçüncü aşamayı da başarı ile geçtikten sonra 30 grup arasına girerek finale kaldıklarını ifade eden Çalık, "Final de ise 'Flashmod' adlı bir görev verildi. Yani bu görev de insanların dikkatini çekecek sosyal çalışmalar yapmaktı. İnegöl'de dikkat çekmenin zor olduğunu yaptığımız proje ile anladık. Çünkü, gerçekten insanların bu gibi çalışmalara ilgisi yok. Vatandaşlar duyarsız. Bir kaç kişi haricinde projemize destek veren olmadı. Bu son projede de arkadaşımızın çaldığı gitarla birlikte şarkılar söyleyip, Mavi Kapak toplamaya çalışıyoruz. Ülke genelinde engelliler için yürütülen Mavi Kapak Projeleri gerçekten çok güzel çalışmalar. Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri olarak, insanların bu gibi sosyal çalışmalara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. İnşallah bu projeyi başarı ile tamamlayıp İnegöl'ümüze bir başarı getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Çalık, müzikle insanların dikkatini çekerek topladıkları Mavi kapakları İZED'e vereceklerini de sözlerine ekledi.
(SB-YS)

04.01.2013 12:51:06 TSI

Editör: Wan Haber