Anayasa Mahkemesi, TOBB Yasası'ndaki 'iki dönem başkanlık yapanların iki dönem geçmedikçe tekrar başkanlığa aday olmalarını' engelleyen maddeyi iptal etmesi ve yürütmeyi durdurması Aydın'daki TOBB'a bağlı oda yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Aydın'da kararın etkilediği tek yönetici olan Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, kararı doğru bulduğunu söyledi. Kararın bütün oda ve borsa yöneticilerinin uzun zamandır beklediği bir karar olduğunu dikkat çeken Aydın Akyüzlü, "Bütün arkadaşlarımıza hayırlı olsun. İnsanların hizmet etme gibi bir düşüncesi varsa bunu iki dönemle sınırlandırmak bence doğru değildi. Zaten çalışmalarıyla takdir gören bir kesim uzun yıllar görev yapabilir. Zaten çalışmaları üyelerinden takdir görmeyen bir yönetici tekrar tekrar o göreve gelemez. Bu bakımdan başarılı yöneticilerin görevlerini sürdürmesinden yanayız. Diğer yandan bizim öncelikle hedefimiz seçimlerimi almak, ondan sonra kendi arkadaşlarımızın teveccühü olursa görevimizi yürütmek istiyoruz. Her şeyin hayırlısı olsun" dedi.
'SINIRLAMA YANLIŞTI'
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise, "Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde herkes istediği gibi, istediği seçime girebilmeli. Seçildikleri sürece de istedikleri kadar o makamlarda kalabilmeli. 2 dönemlik sınırlama yanlış bir karardı. Fakat bu yanlışlıktan dönüldü. Anayasa mahkemesinin aldığı karar ile demokrasi kazandı. Biz 14 kişilik bir ekibiz bu 14 kişiyle yola devam edeceğiz. Fakat bu 14 kişilik yönetimden biri çıkarda ben başkan olmak istiyorum derse buna da hoş görüyle karşılarız. Önemli olan bu görevlerde ne gibi hizmetlerin verildiği ve verileceğidir" şeklinde konuştu.
Şubat ayında seçimlerin yaşanacağı Aydın'da ilk seçimi Aydın Ticaret Borsası yapacak. Ticaret Borsası 3 Şubat'ta seçimlerini yaparken Aydın Ticaret Odası 10 Şubat'ta Aydın Sanayi Odası ise 17 Şubat'ta seçimlerini yapacak.
(SK-İK)

11.01.2013 15:45:25 TSI

Editör: Wan Haber