Türk Hava Yolları İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağına, uçağın inişine kısa bir süre kala yıldırım isabet etti. Yıldırımın isabet ettiği uçağın sağ motoru alev alırken pilotlar uçağı güçlükle yere indirebildi. Alev alan uçağın iniş anı amatör kamera ile görüntülendi.
Dün gece İstanbul İzmir seferini gerçekleştiren içinde 112 yolcusu bulunan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağına İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inişine kısa bir süre kala yıldırım isabet etti. Sağ motora isabet eden yıldırım, uçağın motorunun yanmasına sebep olurken pilotlar uçağı tek motorla başarılı bir şekilde Adnan Menderes Havalimanı'na saat 00.05'te indirmeyi başardı.
Devlet Hava Meydan İşletmeleri yetkililerinden edinilen bilgiye göre TK2348 sefer sayılı "Çağrı" adlı uçaktaki kabin ekibi ve 112 yolcunun yaralanmadan sağlam bir şekilde havalimanına iniş yaptığı öğrenildi. Uçağın yanarak iniş yaptığını gören uçaktaki yolcuların yakınları ve vatandaşlar ise yolcuların sağlık durumu hakkında bilgi almak için havalimanına akın etti. Adnan Menderes Havalimanı gelen yolcu bölümünde yoğun araç kuyrukları meydana gelirken vatandaşlar yolcuların sağ salim indiğini öğrenince rahatladı..
(TG-Y)

25.01.2013 04:38:51 TSI

Editör: Wan Haber