Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Uğur, THK öğretmenlerine ücretsiz yarıyıl tatil değerlendirme fırsatının olduğunu söyledi.
Uğur yaptığı açıklamada, "Eğitime destek vermek üzere Cumhuriyet'in ilanından kısa bir süre sonra kurulan Türk Hava Kurumu, 88 yıldır halkının desteği ile Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve uçan bir ulus yaratmak misyonunu aralıksız sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu görevini daha etkin bir şekilde yerine getirmek üzere mevcut eğitim merkezlerini yurt sathına yaymak girişimini sürdürürken, yurt genelinde eğitim merkezlerine ulaşamayan gençlerimize mahallinde hizmet vermektedir. Bu hizmetin öğretmenlerimiz aracılığı ile verilmesi ise eğitimde kalitenin sağlanması açısından son derece önem arz etmektedir.
Bu maksatla, Türk Hava Kurumu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı binlerce öğretmene, okul havacılık kol/kulüplerinde ders vermeleri için ücretsiz Model Uçak Rehber Öğretmen Kursları verilmiş, söz konusu kurs sürecinde öğretmenlerin yemek ve konaklamaları Türk Hava Kurumu tarafından karşılanmıştır. Bu hizmetin devamı olarak 2013 yılında da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmen ve öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim verilmesi maksadıyla aşağıda yer alan tarihlerde Türk Hava Kurumu Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı'nda, yeni model uçak eğitimlerinin verileceği kursların açılması planlanmıştır. Söz konusu kurslara katılacak öğretmenin ulaşımı kendisi tarafından; konaklaması, üç öğün yemek ihtiyacı ve kurs malzemeleri Türk Hava Kurumu tarafından ücretsiz karşılanacaktır" dedi.
(CK-AŞ-Y)

20.01.2013 17:59:06 TSI

Editör: Wan Haber