Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) Dinar Şubesi, 88'inci kuruluş yılı nedeniyle Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk bıraktı.
Çelenk sunumunun ardından Türk Hava Kurumu Dinar Şube Başkanı Kamil Saraç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözüyle, bizler de göklerde bizi bekleyen yerimizi almak zorundayız" diyen Saraç, "1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu, halkımızın verdiği destekle, ülkemizde askeri ve sivil havacılığın gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Kurumun halkımızın desteğiyle önemli hizmetler verdiğini ve geçmişteki hizmetlerini arttırarak altın çağını yaşamaktadır" dedi.
Saraç, son dönemlerde kurumun büyük atılımlar içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Gerek şubeler bünyesinde verilen Model Uçak Kursları, gerekse Eskişehir, Antalya ve Erzincan'da verilen ücretsiz yaz kursları ile ülkemiz gençlerine ufuklar açmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2011-2012 eğitim yılında hizmete başlayan TH K Üniversitesi ile eğitim alanında ilerlemeye devam etmektedir. 88 yıldır Türk halkına hizmet etmeye devam eden Türk Hava Kurumunun kuruluş yıl dönümünü bir kez daha yürekten kutluyor, bu gelişime katkıda bulunan ilçemiz halkı ve tüm yetkililere de bir kez daha teşekkür ediyorum."
(MK-GC-SK-Y)

16.02.2013 14:37:22 TSI

Editör: Wan Haber