Çakar, düzenlediği basın toplantısında, elektrikte kayıp kaçağı yasal güvence altına alınmasını değil, bunun bedelinin tüketicilerden alınmamasını sağlayacak bir düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti. Mevcut tasarıyla kayıp Kaçak bedelinin dürüst tüketicilere ödetilmek istendiğini öne süren Çakar, bu yasa tasarısını engellemek için mektup kampanyası başlattıklarını söyledi.


Çakar, kampanya kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Başbakan ve milletvekilleri dahil, tüketici örgütlerine, sendikalara, meslek örgütlerine ve derneklere mektup göndereceklerini belirtti. Mevcut tasarının telafisi mümkün olmayan vahim sonuçlara neden olacağını savunan Çakar, şöyle devam etti:

"Tasarı ile dürüst elektrik tüketicilerine çalmadıkları, kullanmadıkları kaçak elektrik ile sorumlusu olmadıkları kayıp elektrik bedelini mahkum edilecekler, cezalandırılmış olacaklar. Elektriği çalan hırsızın üzerine gitmeyen ve kayıpları önlemek için yatırım yapmayan elektrik dağıtım şirketleri korunmuş ve ödüllendirilmiş olacak. Kayıp kaçak bedelinin güvence altına alınmasını sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanmış yasa tasarısının yeniden düzenlenmesi için mektup kampanyası başlatıyor ve destek istiyoruz." (milliyet.com.tr)

Editör: Wan Haber