Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Mersin İl Temsilciliği üyeleri, 21 Ocak'ta İskenderun Limanı'na gelmesi planlanan Patriot füzelerini protesto etti.
Bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi önünde toplanan TGB Mersin İl Temsilciliği üyelerine Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin İl Temsilciği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Mersin Şubesi, Eğitim-İş ve İşçi Partisi Mersin İl Temsilciliği üyeleri de destek verdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan TGB İl Sekreteri Şenay Aslan, bunun bir savaş çığırtkanlığı olduğunu iddia ederek, "Bizi kardeş Suriye ile, kardeş Ortadoğu'yla, mazlum milletlerle savaşa sokmaya ve karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Kardeşi kardeşe boğdurmaya çalışıyorlar" dedi.
Bu olayın sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Aslan, "Binlerce çuval hazırladık. Söz vermiştik, nerede bir Amerika askeri görsek başına geçireceğiz demiştik. Biz hazırız. Buyursun gelsinler. Onların Patriotları varsa bizim de yurtseverlerimiz var. 21 Ocak saat 14.00'de İskenderun Havuzlu Çarşı'da toplanacağız. Ayrıca yine 21-22 Ocak'ta İskenderun Atatürk Anıtı'nın önünde Türkiye'nin her yerinden gelecek olan yurtsever gençlerle birlikte vatan nöbeti tutacağız" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
(KRY-CC-Y)

17.01.2013 15:11:23 TSI

Editör: Wan Haber