Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) yayınladığı "Yılın Basın Fotoğrafları'2011" katalogunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim hazırlıkları sırasında fotoğrafçısı Kayhan Özer tarafından çekilen fotoğrafları ilk kez görücüye çıktı.
TFMD'nin yayınladığı "Yılın Basın Fotoğrafları 2011" katalogunda tarihe not düşen kareler kitaplaştı. Medyanın önemli organizasyonları arasında yer alan ve 28 yıldır aralıksız sürdürülen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın bu yıl yayınlanan katalogunda yayınlanan fotoğraflar arasında ilk kez yayınlanan karelerde var. Kapağında Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş'ın Yılın Basın Fotoğrafı seçilen Van Depremi'nde Yunus Geray'ın enkazdaki fotoğrafının yer aldığı katalogda 212 kare fotoğraf bulunuyor. Yarışmaya katılan fotoğraflar arasında seçilen karelerin toplandığı yayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim hazırlıkları sırasında fotoğrafçısı Kayhan Özer tarafından çekilen fotoğrafları ilk kez bu katalogda görücüye çıkıyor.
Geçen yıl 2 bin 656 kare fotoğrafın katıldığı VakıfBankTFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın bu yılki başvuruları 20 Ocak'a kadar sürüyor. Bu yıl jürisinde İngiltere'den İnternational Herald Tribune Fotoğraf Editörü GaiaTripoli ve Fransa'dan Le Monde Fotoğraf Editörü Maria Sumalla'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'deki önemli gazete ve ajansın yöneticileri, fotoğraf editörleri, medya örgütlerinin temsilcileri ile üniversitelerden akademisyenlerin yer aldığı yarışmanın başvuruları Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin sitesinden online olarak alınıyor. "Yılın Basın Fotoğrafları '2012" jüri toplantısı ise 8-10 Şubat tarihleri arasında Antalya'da Rixos Downtown Oteli'nde yapılacak.
Yarışmanın amaçlarından birisinin gazete sayfalarında tek günlük ömrü olan fotoğrafları sergiler ve basılı yayınlarla kalıcı birer eser haline getirmek olduğunu belirten TFMD Başkanı Rıza Özel, "Türkiye'nin en uzun soluklu bu organizasyonunun 1989 yılından bu yana her yıl yayınlanan katalogu artık birer kaynak eser olarak değerlendiriliyor. Bu kataloglar, bir çok fotoğrafseverin ve koleksiyoncunun kitaplığında ön sıralarda yer alıyor. Foto muhabirliği mesleğini tanıtmak için de önemli bir eser" diye konuştu.
(SÇ-HO-Y)

14.01.2013 13:48:27 TSI

Editör: Wan Haber