Ordu Futbol İl Temsilcisi Kahraman Sönmez ve bazı yöneticiler Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu Futbol Disiplin Kurulu'nu protesto etmek için görevlerinden istifa ettiler.
Ordu İl Temsilcisi Sönmez ve bazı yöneticiler Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında düzenlediği basın toplantısında görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Futbol İl Temsilcisi ve yöneticileri görevlerinden istifa etme nedenlerini, 29 Ekim 2012 tarihinde Ordu 1. Amatör Kümede Kabataşspor ile Gürgentepespor arasında oynanan müsabakanın 88. dakikasında oyuna bir başka kulübün sporcusunun Kabataşspor forması ile girdiğini, Gürgentepespor cephesinden oyuncu maça girince hakeme şikayet edildiğini ve yasalarda yer alan 'şikayet edilen futbolcu hakem ile fotoğraf çektirmek zorundadır' ibaresi yer aldığından maçın hakemi futbolcu ile fotoğraf çektirmek isteyince futbolcunun sahadan kaçmasından dolayı maçın iptal edildiğini, bu olayın hakem raporlarında da yer almasına rağmen, Kabataşspor'un ligden düşürülmesi gerektiğini ama Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu Disiplin Kurulu'nun görevini yönetmelikte belirtildiği gibi yapmadıkları için istifa ettikleri belirttiler.
İl Temsilcisi Sönmez, yaptığı konuşmada, "25 yıldır Futbol İl Temsilciliği görevini yapıyorum. İlimizde oynanan amatör müsabakalarda 20 Eylül 2012 tarihinde Kabataşspor-Güregentepespor müsabakası hakem raporları elimize geldiğinde maçın 88. dakikasında maçı tatil edildiği Gürgentepe takımının sahadan çekildiği ve müsabakanın oynanmadığı hakem, gözlemci ve saha komiseri raporlarından anlaşıldı. Tertip komitesi olarak iki kulübün savunmasını istedik ve bir hafta bekledik. Neticede Gürgentepespor, Kabataşspor'un 88. dakikada sahaya sürdüğü 12 numaralı Barış'ın lisansı ile bir başkasının oynadığını belirtmişlerdir. Oyuncu sahaya girdikten sonra oyun durduruluyor ve Gürgentepespor tarafından oyuna giren futbolcunun sahte olduğunu ve itirazının olduğunu ve resim çektirmek istediğini belirtiyor. Bir müsabakada eğer bir itiraz var ise itiraz edilen futbolcu resim çektirmek zorundadır. Bu sporcunun hakem ile birlikte fotoğraf çektirmesi gerekmektedir. Bu futbolcu resim çektirileceğini anlayınca kale arkasından kaçıyor. Resim çektirmiyor. Hakem bunu raporunda belirtiyor. Futbol müsabaka talimatına göre bizler iş yaparız. Bu bizim anayasamız. Yönetmelikler her şey bu talimatta vardır. Bu talimatın 24'e A ve C maddesi bu olayda uygulanır. A maddesi Gürgentepespor sahayı terk ettiği için yönetmelik gereği 3-0 mağlup gösterilir ve 3 puanı silinir. Kabataşspor ise fotoğraf çektirmekten imtina ettiği için, hakem de bunu raporunda belirtirse küme düşer, diyor. Biz buna göre her ne kadar küme düşme olayını futbol disiplin kurulu veriyorsa da biz tertip komitesi olarak ikisini hamur ederek Futbol Disiplin Kurulu'na sunulmak üzere Ankara Amatör İşler Kurulu'na yolladık. Biz Kabataşspor'un yönetmelik gereği ligden düşürülmesine karar verdik. Gürgentepespor'un mağlup sayılması ve 3 puanın silinmesini Futbol Disiplin Kurulu onaylıyor fakat küme düşürme olayını onaylamıyorlar. Bizim aldığımız kararı yönetmelikte olmasına rağmen iptal ediyor. Hakem raporu göz önünde bulundurulmuyor. Kabataşspor'un yasalar gereği bu ligden düşürülmesi gerekmektedir. Ama düşürülmedi. Biz bu nedenle yönetmeliklere uyulmadığı için bazı arkadaşlar ile birlikte istifa etme kararı aldık" dedi.
Öte yandan Gürgentepespor da bu olayı protesto etmek için ligden çekildi.
(RCP-SLH-BH-EYB-S)

17.12.2012 13:12:02 TSI

Editör: Wan Haber