WanHaber.com - Haber Merkezi

 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu’nu ziyaret eden TFFHGD Van Şube Başkanı Erol Akyürek ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri,  açılışını yapacakları TFFHGD Van Şube Başkanlığı’nın davetiyesini verdiler.  Şubenin açılışını Nadiroğlu’nun yapmasını da isteyen futbol camiası, yapılacak olan oda seçimleri için de Nadiroğlu’na başarılar dilediler.

Futbol camiasını ağırlayan Nadiroğlu, ise oda olarak gerçekleştirdikleri ve Van için hayati öneme haiz olan Tekstil Kent, Fuar ve Kongre Merkezi ile Yenilenebilir Enerji projeleri hakkında bilgi verdi. Van’da 19 yıldan beri fuarların çadır, park ve spor salonlarında gerçekleştirildiğini hatırlatan Nadiroğlu, yağmur altında ve çamurlu ortamlarda yapılan fuarlara Vanlı üreticilerin çok yüksek miktarlarda ücret ödeyerek ancak katılabildiklerini kaydetti. Fuar ve kongre merkezinin hayata geçirilmesiyle Vanlı üreticilerin artık ayda birkaç kez sektörel bazda düzenlenecek olan fuarlara sadece güvenlik, su ve elektrik gibi zorunlu giderlerin ücretlerini ödeyerek ürünlerini sergileme imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

Van için çok daha büyük bir öneme sahip olan Tekstil Kent Projesi kapsamında ise 45 fabrikanın kurulacağını dile getiren Nadiroğlu, Van’ın artık bir tekstil kent merkezi olacağını vurguladı. Bunun en önemlisi ise VATSO olarak İl Özel İdaresi ile birlikte ‘Tuşba’ adıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sundukları Yenilenebilir Enerji Projeleri olduğunu ifade etti. Nadiroğlu, “Van Antalya’dan sonra en fazla güneş enerjisi alan ildir. Bunun için biz de DAKA’ya bir proje sunduk. Bizim projemiz kabul edildi. Biz de Tekstil Kent için güneş enerjisi üreteceğiz” dedi.

 

Proje yapmanın çok zor olmadığının altını çizen Nadiroğlu önemli olan bunu kaynağını bulmak ve hayata geçirmek olduğunu söyledi. Tekstil Kent ve Fuar Kongre Merkezi projelerinin hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettiğini de dile getiren Nadiroğlu, “Bu iki projemizi Cazibe Merkezleri kapsamında destekleniyor. Bunları hayata geçirmek için Ankara’da çalmadık kapı bırakmadık. Bizim bu istek ve gayretlerimizi gören, samimiyetimize inanan Kalkınma Bakanımızı Cevdet Yılmaz, projelerimizin hayata geçirilmesine destek sağladı” şeklinde konuştu.

 

Projelerin ihalelerinin de yapıldığını anlatan Nadiroğlu, ancak ağır kış şartlarından dolayı altyapı çalışmalarına başlanamadığını dile getirdi. Nadiroğlu, “Yapılan ihalelerden sonra bazı firmalarımız Kamu İhale Kurumu’na itiraz başvurusunda bulundular. Bunların bu başvuruları nedeniyle yaklaşık 3 aylık bir gecikme yaşandı. Kamu İhale Kurumu bu başvuruları yersiz buldu. Yoksa böyle bir gecikme yaşanmasaydı şimdi bu projelerimizin temelini de atmıştık” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber