Spor Toto 3. Lig 2. Grup Play-off turunda Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın son dakikalarında konuk ekip lehine verilen penaltı kararı sonrası olaylar çıkmıştı. Ardından Yeni Diyarbakırspor yönetimi yaptıkları yazılı açıklama ile ligden çekilme kararı aldıklarını duyurmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından TFF de bir açıklama yaparak, kendilerine ligden çekilme ile ilgili bir yazının ulaşmadığını belirtti. Ayrıca olaylar sonrası tatil edilen mücadele ile ilgili kararın TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yapılacak toplantı sonrası verileceği açıklandı.
TFF’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bilindiği üzere 18 Mayıs Pazartesi günü Diyarbakır’da oynanan Yeni Diyarbakırspor - Denizli Büyükşehir Belediyespor Spor Toto 3. Lig Play-Off müsabakası, maçın son dakikalarında yaşanan olaylar nedeniyle, skor 1-1’ken hakem Hüseyin Sabancı tarafından tatil edilmiştir. İlgili müsabakanın sonucu ile ilgili karar, TFF Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında alınacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Müsabakanın ardından çeşitli medya kuruluşlarında Yeni Diyarbakır A.Ş.’nin ligden çekildiği iddiası yer bulmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu’na konuyla ilgili Yeni Diyarbakır A.Ş.’den bir yazı ulaşmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Futbolun öncelikle bir oyun olduğu gerçeğinden hareketle, futbol oyun kuralları çerçevesinde tüm liglerimizde son haftaların tamamlanmasının federasyonumuzun en önemli önceliği olduğunu bir kez daha hatırlatır, Play-Off turlarında mücadele eden tüm kulüplerimize başarılar dileriz." 

Editör: Wan Haber