Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Fatih Tanfer, kulüplerdeki alt yapılardan oyuncu çıkmamasında teknik adamları sorumlu tuttuğunu söyledi.
TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Fatih Tanfer, Samsun İlkadım Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nde öğrencilere 'Sporda Başarı Semineri' verdi. Seminerde konuşan Dr. Fatih Tanfer, kulüplere alt yapılardan oyuncu çıkmamasında kulüplerden başlayıp en çok da teknik adamları sorumlu tuttuğunu belirtti. Herkesin 100 200 milyon dolarlık transfer yaparak futbolcu bulmalarının kolay olduğunu belirten Tanfer, "Şimdi Futbol Federasyonu kotalar koyuyor. Kendi alt yapısından bir oyuncu alma zorunluluğu getiriyor. Böyle şartları mecburi geçişler yapmak lazım. Ama bunu mecburiyet olarak görmemek gerekir. Mecburiyet olarak görürsen başarıya ulaşamazsın. Gerçek bir ihtiyaç olarak görürseniz başarıya ulaşırsınız. Türkiye'de başarıya ulaşmak isteyen kulüp, kulüp yönetimleri ve teknik direktörlerden başlayarak bu işin kurtuluşu sadece ve sadece kendi alt yapılarından yetiştireceğin oyunculardan geçer. Yoksa hazıra hazine dayanmaz. Her kulüp başkanı ve her kulüpler yıllarca borçlanır" dedi.

"VERGİ AFFI İÇİN MÜRACAAT EDİLEN MİKTAR 265 MİLYON TL"
Kulüplerin ekonomik sıkıntıların olduğunu ifade eden Tanfer, "Duyduğuma göre vergi affı için müracaat edilen miktar 265 milyon TL imiş. Bu 265 milyon TL ile kaç tane fabrika ve okul yapılır? Kulüplerin ekonomik sıkıntıları var. Bu ekonomik sıkıntıların en büyük sebebi elbette ki oyunculara ödenen ücretlerden dolayıdır. Haklı haksız değerlendirmek bize düşmez ama yabancılar büyük paralar alıyorlar. Ama bu işin kurtuluşu ancak ve ancak alt yapılardan geçer. Alt yapıların hocalarına ve yöneticilerine şanslar tanınmalı. İyi oyuncuların izlenmesi gerekir. Türkiye'de bu işi iyi yapan takımlarında bu işlerden çok başarılar kazandığını, ekonomik açıdan da büyük karlar elde ettiğini, iyi oyuncuları piyasaya çıkarıp sattığını ve bununla bırakın borçlarını kendileri inanılmaz derecede para sahibi olduklarını, maddi kazançlarının olduklarını da göz ardı edemeyiz. Bu işin en doğrusu kendi evladına döneceksin, kendi alt yapına döneceksin kurtuluşu budur. Yoksa hiç değişen bir şey olmaz. Bu borç batağından kurtulmamız mümkün değil. Bunun kurtulması kendi özüne, kendi alt yapına dönmekten geçer" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Fatih Tanfer'e plaket verdi.
Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nde yapılan seminere TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın ve Okul Müdürü Adnan Özdemir de katıldı.
(GKH-SLH-RFK-S)

04.01.2013 13:51:58 TSI

Editör: Wan Haber