Kırşehir Özel Aşıkpaşa Hastanesinde halk arasında 'Yumurtalık Kanseri' olarak bilinen ameliyatlarda yüzde yüz başarı sağlandı.
Kırşehir'de iki defa gerçekleştirilen ameliyatta tedavi süreçleri takip edilen kanser hastalarının sağlıklarında olumlu gelişmeler gözlenerek süreç hızlandırıldı.
Aşıkpaşa Hastanesi Üroloji Uzmanı Doktor Alpaslan Kuş, "İki defa yaptığımız ameliyatın olumlu sonuçlar vermesi bizleri çok mutlu etti" dedi.
Halk arasında yumurtalık kanseri olarak bilinen 'Sağ Testis Tümörü' Kırşehir'de iki kişide görüldü. Şiddetli karın ağrısı ve testis bölgesinde meydana gelen şişme nedeni ile Aşıkpaşa Hastanesine başvuran hastalar Üroloji Uzmanı tarafından kontrol edilerek bekletilmeden ameliyata alındı. Hastaların birinde erken teşhis ile tedavi uygulanırken, diğer hasta ilerlemiş olan tümöre karşı yapılan ameliyatla hasta hayata yeniden döndürüldü.
Erken teşhisin çok yavaş ilerleyen sağ testis tümörü rahatsızlığında çok önemli olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doktor Alpaslan Kuş, "Yaşanan rahatsızlıkta erken teşhis çok önemli. Sağ Testis Tümörü çok yavaş ilerleyen bir kanser türüdür. Vücutta yapılan erken teşhis sonrasında gerçekleşen ameliyatla dağılma olasılığı yüzde yüz önlenir. Kırşehir'de yapmış olduğumuz iki ameliyatta da olumlu sonuçlar elde ettik. İlk ameliyatını gerçekleştirdiğimiz arkadaşımızın şu anda dünya tatlısı bir kız çocuğu var" şeklinde konuştu.
Kuş, insanların yanlış ilaçlar kullanımı sonrasında rahatsızlandığını, rahatsızlık ne olursa olsun mutlaka hekimle görüşülmeyi alışkanlık haline getirmenin en doğru olan davranış olacağını kaydetti.
Rahatsızlığın erkeklerde her yıl 100 bin kişiden 3'ünde söyleyen Üroloji Uzmanı Kuş, "Bu oran 20-40 yaş arasında 100 binde 6'ya çıkar. Testis tümörleri 18-34 yaşlarında kan kanseri (lösemi), lenfom ve beyin tümörlerinden sonra kanserden ölüm nedeni olarak 4. sırada yer alıyor.'' dedi.
(EÖ-ZB-Y)

28.01.2013 12:46:48 TSI

Editör: Wan Haber