Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi de olan TESK Yönetim Kurulu Başkanı Bendevi Palandöken, beraberinde bulunan diğer SGK Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Van’a geldi. Van Ferit Melen Havalimanı’nda Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan ve VESOB’a bağlı oda başkanları tarafından karşılanan Palandöken ve beraberindekiler, ilk önce Van İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) yanında inşaatı devam eden VESOB hizmet binasının inşaatından incelemelerde bulundular. Binanın inşaatı hakkında VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan’dan bilgi alan Palandöken, ardından kahvaltıcılar çarşısına geçerek burada oda başkanları ile birlikte Van kahvaltısı yaptı.

Palandöken ve beraberindekiler, daha sonra Odalar İş Merkezi’nde bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na geçerek burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratikleşme Paketi’ için düzenlediği basın toplantısını televizyonda izlediler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki esnafların sorunlarını yerinde incelemek üzere SGK Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Van’a geldiği ifade edilen Palandöken’in, seyyar POS cihazı kullananlar için POS'lu yazarkasa uygulamasının 1 Ekim'de yürürlüğe gireceğinden dolayı esnaflarla görüşeceği ifade edildi.

Editör: Wan Haber