Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ) Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin haksız rekabetin önüne geçilmesi için perakende sektörünü düzenleyen kanunu bir an evvel çıkartması gerektiğini söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), yönetim ve denetim kurulu toplantısını Yalova'nın Termal ilçesinde yapıyor. Toplantıya 81 ilin esnaf odaları başkanları ile 13 mesleki federasyonun başkanı katılıyor. Koçal'ın ardından kürsüye gelen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetten 3 talepleri olduğunu dile getirdi. Özellikle perakende sektörünü düzenleyen kanunun bir an önce çıkartılmasını isteyen Palandöken, "800 yıllık geçmişiyle yeni bir sentezin, yeni bir esnaf ve sanatkar modelinin oluşması için çaba harcıyoruz. Yeter ki hükümet 3 şeyi gerçekleştirsin. Birincisi haksız rekabetin önüne geçilmesi, ikincisi kuralların koyulması, üçüncüsü ise bir an önce perakende sektörünü düzenleyen yasanın çıkartılmasını istiyoruz. Eğer bunlar gerçekleştirilirse diğer meseleler bizim kendi iç meselemizdir. Biz müşteriye öncelikli ve daha uygun fiyatla daha güzel bir hizmet sunarız. Petrolün ve madenlerimizin olmadığı bu ülkede cumhuriyetin 100. yılında 10. büyük ekonomi ve 500 milyar dolar ihracatla dünya devi olacağız. Onun için sağdan soldan ayağımıza basıyorlar. Ülkemizin büyümesini hazmedemiyorlar. Esnaf sanatkar her zaman ülkesini sahiplenen, her zaman kendinden önce bu ülkenin dirliği, birliği için mücadele eden önemli bir kesim. İnşallah yetkililer ve etkililer de bizi ihmal etmezler" diye konuştu.
Konuşmaların ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Öncü tarafından hediyeler takdim edildi.
(SÇ-MŞ)

18.12.2012 16:53:37 TSI

Editör: Wan Haber