Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Aksak, beraberindeki bir heyet ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü'nün konuğu olarak Nevşehir'de bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Aksak, beraberinde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Alişan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Alan, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, Nevşehir Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Korkmaz ile birlikte Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'de sivil toplum kuruluşları ile birlikte güzel çalışmalara imza atıldığını söyledi. Hep birlikte Nevşehir'in bir yaşayanı haline geldiklerini belirten Ünver " Bizim için hizmetlerimizdeki en temel değer, bu şehrin bir yaşayanı olmaktı ve olduğumuza inanıyoruz. Bu kentin bir yaşayanı olarak olaya baktığımızda bir çok meselenin de ortak noktalarda çözüme kavuştuğunu bizzat gördük. Bu kentte yaşayan herkes gibi olduğumuzda hizmet kalitesinin de arttığını gördük.Bunu bu şehirde yaşayan herkes ile birlikte yapıyoruz.Onun için sivil toplum örgütlerinin büyük bir dayanışma içerisinde bu temel değere ciddi katkılar sağladığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu yönde sivil toplum örgütleri ile ciddi bir konsensüs ortaya koyduk.Bu da halkımız tarafından çok iyi algılandı."dedi.
Bu kentteki tüm alanların milletin gerçek malı olduğu düşüncesini paylaştığını vurgulayan Ünver " Milli Eğitim bir okula ihtiyaç duyuyor,biz rahatlıkla o istenilen araziyi gerekirse kamulaştırıp kendilerine veriyoruz.Elbette bir sahiplilik değeri var,bunu da önemsiyoruz,ama işin temel amacında bu milletin ihtiyaç duyduğu bir nokta var.Onun için şu arazi Milli Eğitim'in,şurası Milli Emlak' ın,şurası filanca kurumun gibi bakmıyoruz.Neticede söz konusu araziler ilgili kurumların da olsa gerçek anlamda bu millete ait.Eğer bu millet de ihtiyaç duyarsa o araziye,elbette istenilen o arazi gerçek sahibine teslim edilir. Böyle çalışma sistemini de halkımızın benimsediğini gördük." diye konuştu.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Aksak'da Nevşehir'e yapılan ciddi yatırımlar konusunda sürekli olarak Birlik Başkanı İsmail Ördü'den bilgiler aldıklarını belirterek ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
(MÖZ-AÖ-Y)

11.01.2013 16:56:26 TSI

Editör: Wan Haber