Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gazetecilerin yıpranma haklarının geri verilmesi gerektiğini belirtti.
Palantöken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Palandöken, gazetecilerin kar, kış, deprem, fırtına, tehlike demeden her türlü zorluk altında kamuoyunu bilgilendirebilmek adına özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Gazeteciler görevlerini zor şartlar altında yerine getirirken, toplumun gözü, kulağı ve sesi olmaktadırlar" dedi.
Palandöken, mesajında şunları dile getirdi:
"Demokrasimizin vazgeçilmezi olan basın, demokrasinin gelişmesinde ve toplumun bilgilenmesinde önemli görevler üstlenmektedir. En önemlisi yönetenle halk arasında köprü görevi görmektedirler. Böylesine önemli görev üstlenen basın sektöründe çalışan ve gazetecilik görevini en iyi şekilde yerine getiren basın mensuplarımız, kar, kış, deprem, fırtına, tehlike demeden kamuoyunu bilgilendirebilmek adına özveriyle her türlü ortamda görev yapmaktadırlar. Gazeteciler bu görevlerini de zor şartlar altında yerine getirmekte, adeta toplumun gözü, kulağı, sesi olmaktadır. Bu vesileyle kısa bir süre önce ellerinden alınan yıpranma haklarının yeniden geri verilmesini arzu ederken, aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diler, görevlerini kahramanca yapan bütün basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."
(ZÇ-CC-Y)

10.01.2013 12:15:13 TSI

Editör: Wan Haber