Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 7 Ocak günü çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin cenazesi Silopi ilçesinde toprağa verildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKKlı terörist Agit Şengil'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Malatya Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Silopi ilçesine getirildi. Cenazeye, BDP PM Üyesi Ali Damar, BDP İl Başkanı Baki Katar, BDP il ve ilçe yöneticileri, BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur, MEYA-DER üyeleri, Silopi Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri de eşlik etti. Cudi Mahallesi'nde bulunan Kevser Camii'ne getirilen teröristin cenazesi toprağa verilmek üzere Başak Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeyi taşıyanlar arasında bir grup polis ekiplerini taşlayınca, polis ekipleri de gazlı müdahalede bulundu. Polis ekipleri tarafından yapılan uyarının ardından kalabalık yürüyüşüne devam etti.
Kalabalık terörist cenazesini mezarlıkta defnettikten sonra ilçenin değişik yerlerinde olaylar çıktı. Olaylar yer yer devam ediyor.
(MŞY-AKK-AŞ-Y)

23.01.2013 16:15:41 TSI

Editör: Wan Haber