Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı hükümlü bulunduğu İmralı Adası'nda ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, çok üzüntülü bir görüş olduğunu ifade ederek, terörist başı Abdullah Öcalan'ın, Fransa'daki katliamın bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istediğini söyledi.
Sabah saatlerinde İmralı Adası'na gitmek için Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na gelen Mehmet Öcalan ve PKK'lı Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz ve Cumali Karasu'nun kız kardeşi Pervin Oduncu, işlemlerin tamamlanmasının ardından içeriye alındı. Yanında, kitap, gazete ve iç çamaşırı götürmesi dikkat çeken Mehmet Öcalan, diğer hükümlülerin yakınlarıyla birlikte Gemport Limanı'ndan geniş güvenlik tedbirleri altında adaya hareket etti.
Dönüşte ziyaretin detaylarıyla ilgili konuşan Mehmet Öcalan, "Çok üzüntülü bir görüştü. Fransa'daki katliama çok üzülmüştür bunu kınıyor. İsmi ne olursa olsun bu katliamın bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini, bu katliam bir işaret olduğunu aktardı. Ölen 3 Kürt kadının ailelerine başsağlığı diledi" dedi.
Ayrıca televizyon talebinin olmadığını da ifade eden Mehmet Öcalan, "O televizyon istemediğini söyledi. Televizyonu, cezaevi müdürü çok ısrar ettiği için almış. 13 sene olduğunu, televizyona ihtiyacı olmadığını ifade etti" diye konuştu.
Ayrıca Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın eş başkanlarının da adaya gelmesi halinde Fransa'daki süreçle ilgili görüşebileceğini de aktardığını sözlerine ekledi.
(ÖZ-Y)

14.01.2013 19:28:43 TSI

Editör: Wan Haber