Diyarbakır'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), jandarma ve emniyetin katılımı ile 2 gün süren narkoterör operasyonunda, Türkiye'deki en yüksek miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 39 timin katıldığı operasyonda, 40 milyon TL değerinde 21 ton esrar maddesi ele geçirildi.
Diyarbakır'da dün ve önceki gün MİT, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Kaçakçılık Şubesi ekiplerinin katılımı ile Lice ilçesine bağlı Ortaç, Yalaza, Bağlan ve Kayacık köylerinde narkoterör operasyonu düzenlendi. Operasyon sonrası İl Jandarma Komutanlığı'nda Vali Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Hilmi Atabay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. 7 kamyon dolusu uyuşturucu madde basın mensuplarına gösterilirken, Vali Toprak, PKK terör örgütünün finans kaynağına ciddi bir darbe vurduklarını belirtti. Vali Toprak, MİT, jandarma, emniyet ve istihbarat birimlerinin ortak operasyonu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Toplam 39 timden oluşan kuvvet ile Kobra ve Skorsky helikopterlerin katılımıyla operasyon yapılmıştır. 4 ayrı noktada yapılan operasyonda yakalanan uyuşturucu, bugüne kadar yakalanan en yüksek miktarda uyuşturucudur. Bölgede teröristlere ulaştırılması muhtemel terörist kıyafetleri ve 25 kilogram patlayıcı amonyum nitrat ile 41 adet Kaleşnikof mermisi ele geçirilmiştir. Bunlar ile birlikte 13-14 Aralık günü 4 ayrı köyde gerçekleşen operasyonda toplam 21 ton esrar maddesi ele geçirilmiştir. 7 ayrı kamyona ancak sığdırabildik ve arkadaşlarımız çok zor arazi şartlarında bu operasyonu yapmıştır."

"40 MİLYON TL DEĞERİNDE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ"
Vali Toprak, operasyonda ele geçirilen 16 ton kubar, 5 ton da toz esrar olmak üzere 21 ton esrar maddesinin piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Vali Toprak, 10 yıl içerisinde yapılan operasyonlarda 2012 yılı ilk 10 ayı da dahil olmak üzere toplam 105 ton 238 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildiğini, bunun 46 bin 292 kilogramının 2012 yılında yakalandığını, 10 yıllık 38 bin 190 kilogram toz esrarın 10 ton 813 kilogram toz esrarın 2012 yılında yakalandığını belirtti. Vali Toprak, uyuşturucuyu PKK'lıların ektiğini, ektirdiğini ve elde edilen paranın da Kandil'e en büyük pay olarak gönderildiğini belirterek, "Terör örgütünü ülkemizde besleyen en önemli kanal ve nokta Diyarbakır ili sınırlarıdır. Bizim buradaki etkin mücadelemiz bundan sonra da etkin bir şekilde devam edecektir. Biz ve arkadaşlarımız sanki çiftçilik yapar gibi bir takım zahmetleri oluyor ama biz bunu zahmet olarak algılamıyoruz. Toplumumuzu kemiren, çocuklarımızın geleceğini yok eden bu terör örgütünün diktiği ve yeşerttiği tek şey Hint keneviridir" dedi.
(RB-CC-Y)

15.12.2012 14:42:29 TSI

Editör: Wan Haber