MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 1997 tarihinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanana ve 15 yıldır bacağındaki kurşunda yaşayan Yatağanlı Erol Gök'e 'Gazilik' unvanı verilmemesinin TBMM gündemine taşıdı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1997 yılında Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan Çekiç Harekâtında sol bacağına kurşun isabet eden ve vatani görevini Jandarma Komando Er olarak tamamlayan Erol Göl, 15 yıldır vücudunda taşıdığı terörist kurşununa rağmen gazi sayılmamasını isyan etmiş ve Gazilik ünvanı için illaki bir organını kaybetmesi mi gerektiğini ifade etmişti. Yetkililerden Gazilik unvanı verilmesi için yardım bekleyen Erol Gök'ün durumu MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM'de soru önergesi verdi.
Yatağan GELİ tesislerinde özürlüler kontenjanında kendi imkânları ile iş bulan Erol Gök'un durumunu ile ilgili soru önergesi veren MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, gazilik unvanının neden verilmediğinin Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplandırılmasını istedi. MHP Milletvekili Erdoğan, "Ülkemizde; son kırk yıldan bu yana iç ve dış mihrakların piyonu olan, eli kanlı bebek katillerinin mensubu olduğu PKK terör örgütünün terör eylemlerinden dolayı on binlerce vatan evladı "şehit" olmuştur. Yaşanan çatışmalarda binlerce vatandaşımız da yaralanmış; şehitlik kadar yüksek bir mertebe olan gazilik mertebesine yükselme şerefine nail olmuştur. On binlerce vatandaşımızın mağdur olmasına sebep olan terör olaylarının son bulması için, vatanının bölünmez bütünlüğüne inanmış ve bu bütünlüğü korumak adına canını ortaya koymuş olan vatandaşlarımızdan birisi de; Çekiç Harekatı kapsamında yapılan operasyonlar esnasında çıkan çatışmalardan birisi olan ve 4 askerimizin şehit, 9 askerimizin de yaralandığı 23 Mayıs 1997 tarihli çatışmada terörist kurşunlarıyla yaralanan Erol Göl adlı vatandaşımızdır. Ancak vatandaşımızın yaralandığı resmi tutanaklar ile belgelendirilmiş ve vatandaşımızın sakatlığının sürekliliğinin hastane raporlarıyla sabit olmasına rağmen kendisine 'Gazilik' unvanının verilmemesi durumu söz konusudur. Halen hain pusuda aldığı terör kurşunuyla yaşamını idame ettiren ancak 'Gazilik' unvanını resmen alamamış olan vatandaşımızın özellikle manevi açıdan mağdur olduğu açıktır. Erol Göl adlı vatandaşımız ve varsa aynı mahiyetteki diğer vatandaşlarımızın 'Gazilik' unvanı alamamasının sebepleri nelerdir? Ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canlarını hiçe sayan kahramanlarımızın terörist kurşunuyla yaşamasına rağmen 'Gazi' olarak tanınmasının önündeki engellerin kaldırılması için bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Bir vatandaşımızın 'Gazi' olarak sayılması için illaki herhangi bir uzvunu kaybetmesi mi gerekmektedir?" diye sordu.
(BT-MB-İK)

18.01.2013 12:03:12 TSI

Editör: Wan Haber