Yarıyıl tatilinin sona ermesinden dolayı vatandaşlar dönüş yoluna geçti. İstanbul, Yalova, Kocaeli gibi illere gitmek isteyenler dönüş gününü pazara bırakınca trafik durma noktasına geldi. Yoğunluktan Bursa Uluslararası ve Şehirler Arası Otobüs Terminali de nasibini aldı.
Okulların tatil omasıyla birlikte tatile giden vatandaşlar bugün dönüşe başladı. Ancak tatilcilerin çoğu dönüş için para gününü seçince trafikte ve terminalde yoğunluk yaşandı. Hafta sonunu terminalin yakınındaki alışveriş merkezlerinde geçirmek isteyen vatandaşların da yoğunluğu trafiğe eklenince yollarda kilometrelerce uzunluk yaşandı. Trafiğin yoğun olduğu ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yalova yolu üzerine ve yoğunluğun yaşandığı terminal kavşağına trafik ekiplerini gönderdi. Polisler, uzun kuyruk oluşturan trafiği rahatlatmak için saatlerce yağmurun altında bekledi.
Tatil yoğunluğunun en çok yaşandığı bir diğer yer ise Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali oldu. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Ankara gibi illere gitmek isteyen vatandaşlar dönüş bileti bulamayınca devreye otobüs firmaları girdi. Yaşanan yoğunluk sebebiyle firmalar ek seferler düzenledi. Trafiğin yoğun olması sebebiyle bazı vatandaşlar otobüslerine zamanında yetişemedi. Otobüse geç kalan vatandaşlar biletlerini bir sonraki sefere ertelemek zorunda kaldı.
(ET-AF)

10.02.2013 17:29:59 TSI

Editör: Wan Haber