Keles ilçesine bağlı Kozağacı bölgesinde kurulması planlanan termik santrale tepki gösteren köylülere CHP'li üyeler destek verdi.
Termik santral yapılması planlanan vadinin köylülerinin eylemlerine CHP teşkilatından da destek geldi. Daha önce şehir merkezinde yürüyüş yaparak tepkilerini dile getiren Bursa Keles İlçesi Kozağacı vadisindeki köylülerle buluşan CHP heyeti, köylülerin dertlerini dinledi. CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu heyetteki üyeler, köylülere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Gürhan Akdoğan, "Biz CHP'liler olarak yurttaş kimliğimizle buradayız. Kozağacı köylülerinin yanındayız. Onlara gerek hukuki gerekse dirençlerindeki her türlü teknik desteği vermek üzere hazırız" dedi.
Kozağacı vadisi köylülerinden Ali Acar, ise kendilerine destek veren partililere teşekkür ederek, "Biz santral istemiyoruz. Bu topraklar bizim namusumuz. Kozaağacı Vadisi'ni koruyacağız. Biz bu zamana kadar bu topraklarda karnımızı doyurduk. Bundan sonrada devam etmesini istiyoruz. Başka istediğimiz bir şey yok" diye konuştu.
(BRK-YS-Y)

20.01.2013 18:22:58 TSI

Editör: Wan Haber