Başiskele Belediyesi her yıl düzenlenen ve Türkiye'nin nabzını tutan Emitt Turizm Fuarında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'nın ortak buluştuğu 8-A salonunda yerini aldı. Turizm Fuarında 3. kez yerini alan Başiskele Belediyesi el sanatlarını, yöresel ürünlerini, doğa turizmini, otellerini, Yuvacık Suyu 'nu ve en önemlisi güzel doğasının hediyelerinden olan termal suyunu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere tanıttı. 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında süren fuar süresince 25 bin adet bardak Yuvacık su ziyaretçilere ikram edildi. Turizm Fuarı Başiskele Belediyesi Orkestrasının muhteşem konseriyle sona erdi.
Dünyanın 5. Büyük Fuarında Başiskele Belediyesi standında Başiskele'ye ait doğal ve kültürel zenginliklerin yanı sıra yöresel kıyafetleri, Turizm Otelleri, tanıtım broşürleri, kitap ve dergilerle gelen misafirlere tanıtıldı. Standı gezmeye gelen misafirlere içinde İngilizce ve Türkçe anlatımlı Turizm kitapçığı, broşürler, kalem, not defteri ve servi fidesi bulunan çantalardan verildi.
Fuar süresince Başiskele'den Türkiye'ye açılan Yuvacık Su fuar ziyaretçilerine ücretsiz olarak ikram edildi. Stantta bulunan hattat sanatçısı ise Başiskele'nin renkli görüntülerinin yer aldığı kartpostallara ziyaretçilerin isimlerini yazarak hediye etti. Başiskele Belediyesinin geçtiğimiz aylarda kurduğu 16 kişilik Orkestrası fuar alanında birbirinden güzel türkü ve şarkıları ziyaretçiler için seslendirdi.
Turizm değerleri ve turizm profesyonellerinin buluştuğu Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya coğrafyasının sayılı fuarlarından biri olarak bilinen Emitt fuarında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Başiskele'nin güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmaya devam edeceklerini belirtti.
(MA-MA)

28.01.2013 16:42:34 TSI

Editör: Wan Haber