Konya’da terk edilmiş haldeki bir otomobilde yaklaşık 40 bin adet tabanca mermisi ele geçirildi. 
Olay, saat 15.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Selçuk Mahallesi Camidere Sokak’ta meydana geldi.

 

Edinilen bilgiye göre, 55 SH 039 plakalı otomobilin uzun süre sokakta terk edilmiş halde durmasından şüphelenen mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri otomobilde yaptığı kontrolde aracın bagaj kısmında küçük çuvallar içinde 9 mm çapında tabanca mermileri buldu. Otomobilde çok sayıda merminin bulunması üzerine olay yerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de çağrıldı.

 

Çok sayıda ekibin sevk edildiği sokakta yoğun güvenlik önlemi alındı. Sokağa giriş ve çıkışlar kapatılırken, ekipler otomobilde detaylı şekilde incelemelerde bulundu. Ekipler, otomobilin plakasından Adana’daki sahibine ulaştı. Araç sahibinin, otomobili yaklaşık 3 ay önce Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan birine sattığını, ayrıca aracın ruhsat devir işlemlerini gerçekleştirmediğini ve ismini de bilmediğini iddia ettiği öğrenildi.

 


Polis, ele geçirilen mermileri incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürürken, aracı terk eden kişinin bulunması için çalışma başlattı.

Editör: Wan Haber